BRYGGERI & KARR√Č I NYFORTOLKNING

Lottrupgården er tegnet af Sahl Arkitekter

Lottrupgården er opkaldt efter den prominente aarhusianer M. C. Lottrup, der i 1856 stiftede bryggeriet Ceres. Lottrupgården er Aarhus’ klassiske karrébyggeri og Ceres-bygningerne i en nyfortolkning, hvor de ypperste detaljer fra de historiske bygninger og de gamle byggeteknikker er tænkt ind.

Koblingen til de ældre karrébebyggelser opnås med de rødbrune sten på gadefacaden og de gule sten mod gården, der flettes sammen som fingre over bygningernes hjørner. De gule mursten opmuret i det smukke, traditionelle krydsforbandt med murede stik og de flaskegrønne vinduesrammer og altaner, er direkte hentet fra Ceres’ gamle, smukke bygninger.

OLD NEW YORK

En stærk inspiration til projektet har været New Yorks attraktive bydel Williamsburgs pulserende liv og arkitektur med kompakte bygninger af brunrøde mursten, med stålkonstruktioner på facaden og terrasser på tagene. Lottrupgården kendetegnes i høj grad også af de mange forskudte altaner, der inspirationsmæssigt både lederne tankerne hen på Williamsburgs gamle brandtrapper og Ceres’ smukke 1800-talsbyggeri.
Lottrupgården er et kraftfuldt og arkitektonisk stærkt byggeri, der er udført med stor respekt for områdets historie og med visionære tanker omkring områdets fremtid.


    Sahl Arkitekterne